Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Listopad 2009

Dubravka Šuica primila izaslanstvo Senata Talijanske Republike

 

Zagreb - Potpredsjednica Odbora za europske integracije Dubravka Šuica s članovima Odbora primila je izaslanstvo Stalne komisije za politike Europske unije Senata Talijanske Republike.

Potpredsjednica Odbora za europske integracije Dubravka Šuica uvodno je gostima iz Italije predstavila aktivnosti Odbora istaknuvši da je to jedno od važnijih tijela Hrvatskoga sabora. Odbor za europske integracije bavi se tematikom usklađivanja hrvatskoga zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije, a preostalo je još 20 zakonskih prijedloga kako bi se hrvatsko zakonodavstvo potpuno uskladilo s zakonodavstvom Europske unije, kazala je Šuica.

Predsjednica Stalne komisije za politike Europske unije Senata Talijanske Republike Rossana Boldiistaknula je da dvije prijateljske zemlje imaju vrlo dobre bilateralne odnose te dijele mnoge zajedničke točke. Italija sa zanimanjem prati sve što Hrvatska čini kako bi zadovoljila kriterije za ulazak u Europsku uniju te je na tom putu podržava, naglasila je Boldi. Sugovornici su razmijenili stajališta i o graničnom pitanju između Hrvatske i Slovenije, a razgovaralo se i o nacrtu Sporazuma o arbitraži sa Slovenijom.

U nastavku je bilo riječi i o talijanskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj i njihovim pravima te zakonima koji uređuju to područje. Talijanska nacionalna manjina kao i sve druge manjine u Hrvatskoj ostvaruje svoja zakonima zajamčena prava, a zakoni koji uređuju područje nacionalnih manjina su na vrlo visokoj europskoj razini, suglasni su sudionici sastanka.

www.sabor.hr

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/95-dubravka-suica-primila-izaslanstvo-senata-talijanske-republike