Ispiši ovu stranicu
Subota, 30 Listopad 2010

DUBRAVKA ŠUICA NA 5. SJEDNICI PARLAMENTARNE SKUPŠTINE MEDITERANA

Predsjednica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana saborska zastupnica Dubravka Šuicasudjeluje u radu V. Plenarne sjednice Parlamentarne skupštine Mediterana koja se održava u Rabatu, Maroko.

Glavne teme sjednice su uspostava mira na Bliskom Istoku, borba protiv organiziranog kriminala i terorizma, kulturni i međureligijski dijalog, trgovina i ulaganje na Mediteranu te klimatske promjene.

Predsjednica Izaslanstva Hrvatskog sabora Dubravka Šuica obratit će se sudionicima V. Plenarne sjednice Parlamentarne skupštine Mediterana u svojstvu izvjestiteljice na temu Izazovi u zaštiti okoliša na Mediteranu, nakon čega se očekuje usvajanje Rezolucije na tu temu od strane 203 člana Skupštine.

Plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Mediterana nazočit će i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Parlamentarna skupština Mediterana okuplja 28 zemalja članica s ciljem promicanja političkog dijaloga, poticanja kulturne i gospodarske razmjene, produbljivanja demokracije i vladavine prava, poštivanja ljudskih prava, te razvijanja dijaloga između kultura, civilizacija i religija koje povezuje Mediteran.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/306-dubravka-suica-na-5-sjednici-parlamentarne-skupstine-mediterana