Ispiši ovu stranicu
Subota, 27 Studeni 2010

ŠUICA: UPOZNATI MLADE S MOGUĆNOSTIMA KOJE IM SE OTVARAJU ULASKOM RH U EU

Podržavši izvješće o radu Nacionalnog odbora za prvih šest mjeseci 2010. godine saborska zastupnica Dubravka Šuica istaknula je kako 35 otvorenih i 25 zatvorenih poglavlja u pristupnom procesu EU veliki uspjeh Republike Hrvatske.

- Riješili smo problem sa Slovenijom, usvojili Lisabonski ugovor, Hrvatskoj je stigla financijska omotnica te završetak pregovora očekujemo u sljedećem šestomjesečnom razdoblju, kazala je Dubravka Šuica istaknuvši kako je potrebno intenzivirati primjenu Komunikacijske strategije kako bi našim građanima približili značaj ulaska Hrvatske u EU.

- Članstvo, kao i svaka nova okolnost ili partnerstvo, ima i svojih prednosti i nedostataka, ali mislim da je više prednosti, kazala je Šuica ustvrdivši kako je posebno važno upoznati mlade s mogućnostima koje im se otvaraju Hrvatskim članstvom u EU poput primjerice mobilnosti u obrazovanju.

- „Dođite u 28. članicu EU!“jedan je od slogana za 2011. koji je jučer na saborskom Odboru za turizam predložila Hrvatska turistička zajednica i koji smatram izvrsnom promidžbom za Hrvatsku kazala je Šuica pojasnivši kako su zbog recesije mnoge zemlje članice imale preporuke za njihove građanima da godišnje odmore provode u svojim zemljama ili u zemljama članicama. – Ulaskom u EU i Hrvatska će pripadati ovom „preporučenom“ europskom tržištu, kazala je Šuica.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/320-suica-upoznati-mlade-s-mogucnostima-koje-im-se-otvaraju-ulaskom-rh-u-eu