Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 17 Veljača 2011

VIDEO: Šuica: Najvažnija nam je autocesta do Grada

Tijekom saborske rasprave o Prijedlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj za "Projekt dovršetka koridora Vc", saborska zastupnica Dubravka Šuica posebno se osvrnula na izgradnju 9 kilometara južne dionice od čvora Ploče do granice s Bosnom i Hercegovinom uključujući budući schengenski granični prijelaz ''Metković''.

- Koridor Vc bit će poveznica između „zelene“ i „plave“ Hrvatske, između Slavonije i Dalmacije, što je važno i što treba podržati. Ali nas u Dubrovniku zanima gradnja nakon čvorišta kod Malog prologa odnosno nastavak izgradnje ceste prema Dubrovniku, kazala je Dubravka Šuica istaknuvši kako ekonomsku opravdanost autoceste treba sagledati u kontekstu Jadransko-jonskog koridora, a ne u isključio samo kao još jednu dionicu.

- Izgradnja autoceste do Dubrovnika jedini je način da se Hrvatske poveže unutar zemlje, ali i na europskoj karti. Vjerujem da prostora za financiranje dionice do Dubrovnika i dalje prema Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji ima u sredstvima europskih fondova kroz transnacionalnu suradnju istaknula je Dubravka Šuica.

 

 

 

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/352-video-suica-najvaznija-nam-je-autocesta-do-grada