Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Listopad 2011

Dubravka Šuica na rimskoj konferenciji „Žene promotori promjena na južnom Mediteranu“

Saborska zastupnica Dubravka Šuica kao potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih Vlasti Vijeća Europe boravi u Rimu na konferenciji „Žene kao promotori promjena na južnom Mediteranu”.

Konferenciju u organizaciji North-South Centra Vijeća Europe otvorio je ministar vanjskih poslova Italije Franco Frattini, a glavne teme dvodnevne rasprave među ostalim su uloga žena u političkim, ekonomskim i društvenim promjenama te promjenama u privatnom i obiteljskom život kao i važnost medija u promociji uloge žena u društvu. 

Potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Dubravka Šuica u svom je izlaganju na temu „Žene kao pokretači političkih promjena“ istaknula pozitivan primjer iz Hrvatske, gdje je prva žena premijerka – gđa.Jadranka Kosor odlučno provela reforme koje su Republiku Hrvatsku dovele do potpisivanja Ugovora o pristupanju EU.

- Nužno je aktivno sudjelovanje žena u nacionalnim parlamentima, lokalnim i regionalnim skupštinama, civilnom društvu i privatnom sektoru kazala je Dubravka Šuica istaknuvši kako je na posebnom mjestu uloga žena u općinama i gradovima budući su korijeni kulture demokracije upravo na lokalnoj razini, najbližoj građanima.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/459-dubravka-suica-na-rimskoj-konferenciji-zene-promotori-promjena-na-juznom-mediteranu