Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Svibanj 2010

Dubravka Šuica u Messini

Saborska zastupnica Dubravka Šuica u svojstvu podpredsjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe sudjeluje u radu Kontaktne skupine Odbora regija Europske unije i Kongresa Lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja se 6. svibnja održava u Messini.

Na dnevnom redu su borba protiv korupcije na lokalnom i regionalnom nivou, suradnja odbora regija i Kongresa na budućim projektima te izbor novog predsjednika.

Dubravka Šuica također će 7. svibnja sudjelovati na konferenciji „Borba protiv korupcije na lokalnom i regionalnom nivou“. Konferencija ima za cilj ispitati ulogu izabranih predstavnika, službenika, medija i organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije kao i donijeti jasne inicijative na tom području.

Prema izvještaju Eurobarometra iz studenog 2009. godine, većina stanovnika Europske unije vjeruje kako je korupcija velik problem u njihovim zemljama. Borba protiv korupcije nije samo zakonska dužnost već mora biti i sredstvo poboljšanja uprave na lokalnom i regionalnom nivou.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/181-dubravka-suica-u-messini