Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Listopad 2014

Dalmatinski portal: Šuica veleposlaniku SAD-a: 'Kada ćete ukinuti vize za Hrvate?'

 
Šuica veleposlaniku SAD-a: 'Kada ćete ukinuti vize za Hrvate?'

 

O' Sullivan je odgovorio da planira kontinuirano podsjećati američke vlasti na diskriminaciju koja je u ovom slučaju evidentna

U Strasbourgu se u četvrtak održao sastanak Izaslanstva za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama na kojemu je sudjelovala i voditeljica hrvatske EPP delegacije Dubravka Šuica.

Kao zamjenica člana tijekom razmjene mišljenja s novim veleposlanikom EU-a u Washingtonu,Davidom O'Sullivanom, postavila je pitanje o liberalizaciji viznog režima sa svim zemljama Europske unije i što on kao novoizabrani veleposlanik namjerava poduzeti kako bi se svi građani Europske unije, a time i Hrvati osjećali ravnopravno.

- Svjesna sam da su pitanja energije i zaštite podataka i sporazumu o trgovini sa SAD-om teme koje dominiraju, no ipak ostaje jedno otvoreno pitanje, a to je pitanje bezviznog režima za hrvatske, rumunjske, poljske, bugarske i ciparske građane - rekla je Šuica.

Veleposlanik O' Sullivan je odgovorio da je to pitanje vrlo visoko na njegovom dnevnom redu te da planira kontinuirano podsjećati američke vlasti na diskriminaciju koja je u ovom slučaju evidentna. Također smatra ovakvo stanje neprihvatljivim i učinit će sve da sve zemlje Europske unije imaju jednaki režim.

Više informacija

  • Izvor: http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/suica-veleposlaniku-sad-a-kada-cete-ukinuti-vize-za-hrvate--/454