Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Prosinac 2016

dubrovackidnevnik.rtl.hr: GOTOVO S OMETANJEM RADIJSKOG I TV SIGNALA? Talijani počeli gasiti odašiljače koji su stvarali probleme

Talijanske su vlasti započele s gašenjem odašiljača koji su uzrokovali smetnje u prijamu televizijskih i radijskih signala na hrvatskoj obali Jadrana, izvijestila je Međunarodna telekomunikacijska unija (International Telecommunication Union – ITU) sa sjedištem u Ženevi. 

 

Talijansko Ministarstvo gospodarskoga razvitka izvijestilo je Međunarodnu telekomunikacijsku uniju da prestaje emitiranje na ukupno 61 frekvenciji, među kojima su bile i one koji su ometale prijam programa hrvatskih radijskih i televizijskih programa. Očekuje se kako bi spomenute mjere trebale u cijelosti ukloniti ili barem znatno smanjiti smetnje u prijamu hrvatskih programa te bi uskoro trebala biti provedena mjerenja kojima bi se to i provjerilo.

Inače, riječ je o problemu kojeg je aktualizirala i europarlamentarka Dubravka Šuica nakon što je Hrvatska postala zemlja članica EU.

 

http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/gotovo-s-ometanjem-radijskog-i-tv-signala-talijani-poceli-gasiti-odasiljace-koji-su-stvarali-probleme