Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Rujan 2017

prigorski.hr: Jandroković uručio nagrade „Europski građanin” isusovcu Tvrtku Barunu i Hrvatskoj udruzi Transplant

sabor2

 

 

  •  

Predsjednik Sabora Jandroković na svečanosti uručio nagrade „Europski građanin” isusovcu Tvrtku Barunu i Hrvatskoj udruzi Transplant

U organizaciji Hrvatskoga sabora i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj u ponedjaljek je održana nacionalna svečanost dodjele nagrade „Europski građanin”, koju Europski parlament dodjeljuje za iznimna postignuća pojedincima i organizacijama koje rade na promicanju europskih vrijednosti i identiteta.

Ovogodišnji hrvatski dobitnici nagrade „Europski građanin“ su isusovac Tvrtko Barun kao voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi i Hrvatska udruga Transplant. Svečana dodjela nagrade dobitnicima u Hrvatskome saboru u dvorani Ante Starčevića održana je uz sudjelovanje zastupnika u Europskom parlamentu Dubravke Šuice i Tonina Picule te predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Medalje je dobitnicima nagrade Tvrtku Barunu i Tanji Watz iz Hrvatske udruge Transplant uručio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, a na nagradi je zahvalio i Križevčanin Dražen Zemun.

Predsjednik Hrvatskoga sabora čestitao je dobitnicima istaknuvši kako oni danas zaslužuju svu našu zahvalnost i potporu. -Od srca se radujem što Hrvatski sabor može sudjelovati u dodjeli nagrade Europski građanin 2017. Ovoga puta Hrvatska je dobila dvije nagrade i prava je sreća de se to moglo dogoditi, da ovako veliki ljudi dobiju priznanje zajednice.

http://prigorski.hr/jandrokovic-urucio-nagrade-europski-gradanin-isusovcu-tvrtku-barunu-hrvatskoj-udruzi-transplant/