Ispiši ovu stranicu
Subota, 20 Siječanj 2018

dubrovniknet.hr: Festa sv. Vlaha u Bruxellesu uz bogat ovogodišnji program

Ovogodišnja proslava započeti će 28. siječnja čitanjem proglasa Feste ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule i puštanjem golubica kao simbola slobode i mira, a za festanjule su izabrani gospari Ivica Sršen i Božo Butigan. Nakon otvaranja Feste održati će se tradicionalna Večera od Kandelore u restoranu Vinograd uz klapu Kaše.

Sljedećeg dana, 29. siječnja, u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji, održati će se predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“ te otvaranje Dubrovačke vinske setemane uz klapu Kaše u vinskom baru Bois Tranquille. Prezentaciju „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga održati će Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA i sommelier Ivo Ivaniš uz degustaciju zlatnih vina i  prošlogodišnjeg Festiwinea.

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu gđe. Dubravke Šuice, Predstavništvo HGK u Bruxellesu, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=58645#.WmW15lRKuUk