Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 28 Veljača 2018

dubrovnikpress.hr: Zadnji dan biranja stabla godine u Europi - glasujte za platanu iz Trstenog

Višestoljetni platan u Trstenom ušao je u uži izbor na natjecanju za Europsko stablo godine. Platana iz Trstenog za na natjecanje je kandidirana na inicijativu europrlamentarke Dubravke Šuice, koja inače poziva sve sugrađane da se priključe glasovanje i tako pomognu što boljem plasmanu trstenske platane jer 28. veljače je zadnji dan glasovanja.

Već par godina pratim u Europskom parlamentu izbor za Europsko stablo godine i u jednom trenutku mi je sinulo da mi imamo pravo europsko stablo, a to je naša platana i odlučila sam je uključiti u ovogodišnje natjecanje. Inače, potrebno je provesti natjecanje na razini države, ali obzirom da je prva godina platana je automatizmom postala prijedlog Hrvatske, ujedno je bila I jedini prijedlog. Inače, 21 ožujka na Europski dan šuma bit će proglašenje pobjednika. Željela bih da javnost više sudjeluje, uključujući i portale jer da su svi oni koji su lajkali moju objavu na Facebooku i glasali, bili bi “na konju”. Lajk nije glas! Smatram da smo vrlo konkurentni zbog same veličine naše platane i njezina debla. Također smatram da je to vrlo važno za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao I samog Srboretuma Trsteno. - kazala je Dubravka Šuica.

Ukoliko želite podržati kandidaturu platane iz Trstenog za Europsko stablo godine, glasovati možete OVDJE.

Pravila natjecanja:
Pristupite web stranici Tree of the year
– Odaberite dva stabla, neka prvo bude platana u Trstenome, a za druguoodaberite ono koja mislite da će dobiti najmanje glasova.
– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu.
– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu!

 

http://www.dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/item/29746-zadnji-dan-biranja-stabla-godine-u-europi-glasujte-za-platanu-iz-trstenog