Ispiši ovu stranicu
Petak, 01 Lipanj 2018

direknto.hr: Otvorena konferencija 'Jača schengenska zona' povodom ulaska Hrvatske u Schengen


Konferenciju su uvodnim pozdravnim govorima otvorili njezina organizatorica Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu, te dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Nema boljeg mjesta za skup o ovoj temi od Dubrovnika. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje što još treba učiniti za pristup Schengenu", rekla je uvodno Šuica.

Video porukom skupu će se obratiti povjerenik EK za migracije, unutarnje poslove i državljanstvo, Dimitris Avramopoulos i povjerenica EK za digitalnu ekonomiju i društvo Mariya Gabriel.

 

Na konferenciji u Dubrovnikku sudjeluju i državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko Zgombić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije RH (SOA) Daniel Markić, glavni ravnatelj policije RH Nikola Milina, načelnik Sektora za međunarodnu sigurnost i obrambenu suradnju Ministarstva obrane RH Tomislav Galić, stručnjak za međunarodnu sigurnost Vlatko Cvrtila te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

https://direktno.hr/domovina/otvorena-konferencija-jaca-schengenska-zona-povodom-ulaska-hrvatske-schengen-124272/