Ispiši ovu stranicu
Utorak, 12 Lipanj 2018

dutv.hr: PETA OBLJETNICA ULASKA U EU Dubrovačka europarlamentarka organizira konferenciju o postignućima Hrvatske

Konferencija povodom obilježavanja pete obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u organizaciji voditeljice hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu i potpredsjednice Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu,Dubravke Šuice, održat će se 27. lipnja u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

 

O najvećim postignućima Hrvatske u proteklih 5 godina govorit će hrvatski premijer Andrej Plenković, predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul, a o njenoj ulozi unutar EU govorit će predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Manfred Weber, predsjednica Žena Europske pučke stranke Doris Pack te šef predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević.

 

„Od pristupanja Europskoj uniji pa do danas, Hrvatska pokazuje da je ravnopravna i snažna članica te u svakoj prilici zastupa i brani temeljne vrijednosti Europske unije. U narednim godinama Hrvatska želi postići još veći stupanj integracije u Uniji pristupanjem schengenskoj zoni i uvođenjem eura. Ovom prilikom želimo se osvrnuti na postignuća Hrvatske i razgovarati o daljnjem napretku“,  izjavila je voditeljica hrvatske EPP delegacije Dubravka Šuica.

 

Konferenciju će uveličati nastupi Mie Negovetić uz izvedbu hrvatske i europske himne, te Klape „Sv. Juraj“ HRM uz izvedbu „Bože čuvaj Hrvatsku“, dok će se ljepote Republike Hrvatske prikazati spotom Hrvatske turističke zajednice„Croatia Full of Life“.

 

http://dutv.hr/index.php/vijesti/item/7331-peta-obljetnica-ulaska-u-eu-dubrovacka-europarlamentarka-organizira-konferenciju-o-postignucima-hrvatske