Ispiši ovu stranicu
Subota, 16 Lipanj 2018

evarazdin.hr: Druga gimnazija Varaždin ugostila europarlamentarku Dubravku Šuicu na premijeri dokumentarnog filma

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu premijerno je prikazan dokumentarni film kojeg su učenici Druge gimnazije Varaždin Matea Mihalj, Lorena Huđek, Davor Španić  i Alen Sabolić snimili u suradnji s TV As iz Murske Sobote kao dio europskog projekta 'Zvijezda ima pet krakova'.

Uz učenike i profesore Druge gimnazije Varaždin premijeri su nazočili zastupnica u Europskom parlamentu gđa. Dubravka Šuica, saborski zastupnik Anđelko Stričak, gđa. Barbara Antolić Vupora kao predstavnica slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije i gradonačelnik grada Marog Marofa gosp. Siniša Jenkač.

Ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan istaknula je u pozdravnom govoru brojne primjere dobre prakse i uspješne međunarodne suradnje koje je Druga gimnazija do sada ostvarila sa slovenskom manjinom ali i brojnim institucijama u Republici Sloveniji s naglaskom na razvojnim planovima škole koji uključuju interkulturalni dijalog i načela multijezičnosti.

Posebnu čast ukazala je svojim dolaskom naša europarlamentraka gđa. Dubravka Šuica koja je i osobno sudjelovala u projektu i dio je dokumentarnog filma, koji se snimao i u Europskom parlamentu u Briselu. Prisutne su pozdravili i ostali uvaženi gosti, naglasivši važnost uključivanja mladih u međunarodne projekte.

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/foto-druga-gimnazija-varazdin-ugostila-europarlamentarku-dubravku-suicu-na-premijeri-dokumentarnog-filma-370997/