Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Ožujak 2019

direktno.hr: FOTO Šuica i Maksimčuk sudjelovale na sastanku na temu 'Snaga žena u politici'

 

Skup je okupio zastupnice i zastupnike iz 16 država članica Europske unije, Europskog parlamenta i Norveške te predstavnike Europske komisije, akademije i civilnog društva radi razmjene mišljenja o položaju i utjecaju žena u političkom i poslovnom svijetu. Nazočile su mu i HDZ-ova zastupnice u Saboru i europarlamentarke Ljubica Maksimčuk i Dubravka Šuica.

 

Ključno izlaganje na temu snaga žena u politici imala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović., o čemu smo pisali OVDJE. Pozdravne govore održali su predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani i potpredsjednik Europskog parlamenta zadužen za rodnu jednakost i raznolikost Dimitrios Papandimoulis, povjerenica Europske komisije za pravosuđe, zaštitu potrošača, ravnopravnost spolova Vera Jourova i ravnateljice Europskog instituta za rodnu ravnopravnost Virginije Langbakk koje su govorile o rodnoj ravnopravnosti u Europskoj uniji i sudjelovanju žena u političkom životu. 

U nastavku, sudionice i sudionici skupa raspravljali su o ulozi i stvarnoj moći žena u politici, te mogućnostima koje stoje na raspolaganju za daljnje jačanje zastupljenosti žena u procesima donošenja odluka.

https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/europski-parlament-odrzan-meduparlamentarni-sastanak-temu-snaga-zena-politici-149224/