Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Travanj 2019

nacional.hr: HDZ PREDAO LISTU “Naši kandidati izvrstan su spoj iskustva, znanja, mladosti”

 

HDZ je u ponedjeljak DIP-u predao svoju listu za europske izbore. novinarima se tom prigodom obratio predsjednik stranke Andrej Plenković.

“HDZ je odabrao kvalitetnu, snažnu listu kandidatkinja i kandidata. Naša lista s programom Hrvatska za generacije predstavlja jamstvo hrvatskim biračima da će svi koji s nje budu izabrani u Europski parlament jako dobro artikulirati i znati štititi hrvatske nacionalne interese. Svatko od njih izrazito dobro zna funkcioniranje Europske unije i Europskog parlamenta”, poručio je Plenković.

Dodao je kako se nadaju pobjedi i očekuju veliku potporu članova, simpatizera i birača. “Naši kandidati izvrstan su spoj iskustva, znanja, mladosti. Lista je sveobuhvatna, ona nije nikakva lista koja je izmišljena iz prsta predsjednika stranke, svi kandidati su kandidati ili županijskih organizacija ili zajednica i jednoglasno je usvojena”, poručio je Plenković, kako prenosi N1.

Upitan za negodovanja članova HDZ-a na izbornu listu, Plenković je rekao da nezadovoljstva nema, odnosno da njemu nitko ništa nije rekao. Plenkoviću se spočitava da na listi za europarlamentarne izbore nema ‘kapitalaca’, a on kaže: “Formulaciju kapitalca radije bih stavio u lovstvo. Ako imate aktualne eurozastupnike, saborske zastupnike, župane, ljude koji su angažirani na europskim politikama, ako na čelu imate potpredsjednika mladeži EPP-a, čovjeka koji je uz mene proteklih šest godina, koji razumiju što radi Vlada, što radimo u EPP-u, onda mislim da su tu svi kapitalci koji su trebali biti tu”.

Na listi se našao i Stjepan Ribić, koji je 2014. bio na listi HDSSB-a i oštro kritizirao HDZ. “On je član HDZ-a, mislim da je sjajno pojasnio svoje izjave u subotu. Mi iza njega stojimo, Osječko-baranjska županija iza njega stoji, dokazao se kao čovjek koji je vodio Agenciju za regionalni razvoj i apsorpciju europskih sredstava. Njegov doprinos ovoj stranci i listi bit će izrazito uspješan”, zaključio je Plenković.

Podsjetimo, HDZ je svoju listu predstavio u petak, a na njoj su: Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Marojević, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

https://www.nacional.hr/hdz-predao-listu-nasi-kandidati-izvrstan-su-spoj-iskustva-znanja-mladosti/