Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 15 Svibanj 2019

glaspodravine.hr: DZ-ova Dubravka Šuica: U budućoj financijskoj omotnici nalazi se novac za brzu cestu

HDZ-ova Dubravka Šuica: U budućoj financijskoj omotnici nalazi se novac za brzu cestu 

Kandidat HDZ-a za novi saziv Europskog parlamenta Tomislav Sokol za današnjeg je boravka u Koprivnici kazao novinarima da je Hrvatska do sada povukla 14 milijardi kuna više iz europskog proračuna, nego što je u njega uplatila. Taj je novac uložen u izgradnju dječjih vrtića, provedbu projekta aglomeracije, u obrazovanje, kazao je Sokol.– Tu su i veliki prometni projekti poput gradnje Podravskog ipsilona i gradnje drugog kolosijeka od Zagreba do Mađarske granice. Svi oni pomoći će da se ujednači regionalni razvoj Hrvatske – izjavio je Sokol i dodao da HDZ vodi pozitivnu kampanju u kojoj ističe kršćanske, narodnjačke vrijednosti.

HDZ-ova Dubravka Šuica naglasila je da će prvi posao euro parlamentaraca biti izglasavanje višegodišnjeg financijskog okvira.

– Unutar njega je naša financijska omotnica vrijedna 10 milijardi eura koja će vrijediti od 2021. do 2027. godine – riječi su Šuice koja je naglasila da se u spomenutoj omotnici nalazi sav novac za Hrvatsku pa i za Koprivničko-križevačku žpaniju.

– Potpuno sam upoznata s vašim prometnim problemima i znam da se gradi željeznička pruga od Dugog sela do Križevaca – kazala je Šuica. Dometnula je da je svjesna činjenice prema kojoj se otegla gradnja Podravskog ipsilona, odnosno brze ceste do Koprivnice.

– Sigurna sam da će u spomenutoj omotnici biti dovoljno sredstava da se i ta cesta napokon završi – istaknula je Šuica.

Na upit, koliko je puta, otkako obnaša zastupničku funkciju u Europskom parlamentu, posjetila Koprivnicu, Šuica je odgovorila, niti jednom.

– No posjetila sam kraj oko Koprivnice i nekoliko puta sam bila u Križevcima. Obišla sam Hrvatsku uzduž i poprijeko vodeći kampanju Fight and win, što nije bio moj posao kao europskog zastupnika – naglasila je Šuica napomenuvši da je kao potpredsjednica Odbora za vanjske poslove posjetila Washington, Koreju, Japan, Kuvajt, Iran i druge zemlje.

– Dakle, morala sam raditi poslove koji se odnose na vanjsku politiku Europske unije – rekla je Šuica.

https://www.glaspodravine.hr/hdz-ova-dubravka-suica-u-buducoj-financijskoj-omotnici-nalazi-se-novac-za-brzu-cestu/