Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Rujan 2013

Dubrovački Dnevnik: Hoće li nas sankcije stajati Pelješkog mosta?

 Povjerenici Europske komisije podržali su prijedlog Viviane Reding da se Hrvatskoj nametnu sankcije zbog kršenja europskog uhidbenog naloga, što su za Dubrovački dnevnik prokomentirali dubrovački europarlamentarci Dubravka Šuica i Oleg Valjalo.

Valjalo nije htio žuriti s procjenama te je kazao kako je prvo potrebno pričekati da se definira o kojim se konkretno sankcijama radi. 'Procedura još uvijek nije pokrenuta, stoga se nadam kako se radi o svojevrsnom pritisku kako bi se europski uhidbeni nalog ipak ispoštovao,' kazao je Valjalo koji je predsjednici Europske komisije već uputio pitanje u kojem ju je upitao na koji će način sankcije utjecati na život građana, a odgovor još uvijek čeka.

'Nesretna sam i još uvijek ne mogu vjerovati koliko je premijer Milanović iracionalno tvrdoglav,' prokometirala je za Dubrovački dnevnik Dubravka Šuica koja se nada kako će ipak na kraju pobijediti razum te kako će Milanović sazvati Vladu i kroz dan, dva cijelu stvar uputiti u saborsku proceduru. 'Ovo nas je dovelo u veoma nezgodnu poziciju te nas ostavlja među zemljama od kojih smo se htjeli odmaknuti, ne geografski nego mentalno,' kazala je Šuica te dodala kako se boji kako bi nas sankcije mogle stajati Pelješkog mosta. 'Most će se svakako graditi, no šteta ukoliko to ne bude iz europskih fondova,' zaključila je Šuica.

Više informacija

  • Izvor: Dubrovački Dnevnik
  • Foto: Dubrovački Dnevnik