Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Rujan 2013

DUlist: 'Pomozite nam riješiti se smetnji Talijana'

PROBLEMATIKA RADIO ODAŠILJAČA NA OBALI

Problem koji postoji već nekoliko desetaka godina u području radija i analogne televizije te nezadovoljstva stanovništva u jadranskom dijelu Hrvatske aktualizirala je Dubravka Šuica te upitala Komisiju kako će pomoći Hrvatskoj u rješavanju problema štetnih smetnji talijanskih odašiljača.

Oni, naime, uzrokuju značajne ekonomske štete, nezadovoljstvo i frustraciju građana. -Radi se o bezobzirnoj uzurpaciji hrvatskih frekvencijskih prava i to isključivo na štetu Republike Hrvatske.

Problem smetnji je problem uzrokovan s talijanske strane i uzrokovan je upornim korištenjem hrvatskih frekvencija i sustavnim kršenjem međunarodnih sporazuma - istaknula je Šuica.

Trenutna situacija je da talijanski odašiljači i dalje emitiraju na svim frekvencijama u spektru za radio i televiziju, ne poštujući sporazume 'Geneva '84' i 'Geneva'06'. Frekvencije za radio i televiziju su međunarodno usklađene i postoje sporazumi koji to reguliraju, ali se Italija toga ne drži.

-Smetnje su prisutne duž cijele jadranske obale, a najizraženije su u Istri, Dubrovniku te na otocima posebno u ljetnim mjesecima i uzrokuju značajne ekonomske štete i veliko nezadovoljstvo i frustraciju građana - ističe Šuica.

Više informacija

  • Izvor: DUlist
  • Foto: DUlist