Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Rujan 2013

Glas Slavonije: Šuica poziva i mlade Osječane da stažiraju u njezinim EU uredima

 Zanimljivu mogućnost zapošljavanja ponudila je Dubravka Šuica, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu i bivša dubrovačka gradonačelnica.

Naime, objavila je natječaj za zapošljavanje, odnosno stažiranje ukupno sedam mlađih osoba u njezinim uredima u Bruxellesu, Strasbourgu, Zagrebu i Dubrovniku. Konkurirati mogu i mlade Osječanke i Osječani pa je natječaj objavljen i na službenoj web stranici osječkog Sveučilišta, ali i na internetskim stranicama nekoliko fakulteta i sveučilišnih odjela. Inače, njezin tim uključuje tri asistenta u Bruxellesu i Strasbourgu te asistenticu u Zagrebu i u Dubrovniku.

Kao uvjeti spominju se: u tijeku ili završeni sveučilišni studij društvenog usmjerenja, izvrsno poznavanje engleskog u govoru i pismu te poznavanje drugih jezika EU (prednost francuski), zatim samouvjerenost i odgovornost, brzo učenje, samostalnost i organiziranost, kao i trenutni ili prethodni angažman u civilnim i/ili političkim organizacijama.

Traži se i radno poznavanje MS Office te dobro poznavanje interneta. Ovaj natječaj, očekivano, izazvao je veliku pozornost mlađih osoba, osobito jer se stažiranje plaća. Slijedom toga zanimalo nas je i hoće li Biljana Borzan (SDP), jedina osječka europarlamentarka, raspisivati sličan natječaj.

Predsjednica osječkog SDP-a već gotovo dvije godine ne daje izjave za Glas Slavonije pa smo neslužbeno doznali kako neće biti natječaja, a u njezinim uredima radit će, prema svemu sudeći četiri osobe.

Dvoje mlađih istaknutijih članova SDP-a već radi u njezinom briselskom uredu, a osječki ured vodi osječki novinar Svetozar Sarkanjac, koji je inače bio glasnogovornik predizborne kampanje gradonačelnika Ivana Vrkića. Prema našim informacijama, u osječkom uredu od 1. listopada zaposlit će se još jedan poznati dugogodišnji osječki novinar.

Više informacija

  • Izvor: Glas Slavonije
  • Foto: Novi list