Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 25 Rujan 2013

Večernji list: Šuica i Reding na skupu o ženskom poduzetništvu

 U istočnim i postkomunističkim zemljama kreativnost žena desetljećima je potiskivana, rekla je Šuica Na raspravi o važnosti ženskog poduzetništva u Europskoj uniji u organizaciji španjolske zastupnice Terese Jiménez-Becerril, na kojoj je jedan od glavnih govornika bila potpredsjednica Europske komisije te povjerenica za pravosuđe Viviane Reding, sudjelovala je i hrvatska eurozastupnica Dubravka Šuica.

– Kao i u svakom drugom segmentu života ravnopravnost spolova u poduzetništvu temelj je razvoja, a da bi se to ostvarilo moramo osigurati uvjete i ohrabriti žene kako bi im omogućili ravnomjernu zastupljenost u poduzetništvu – rekla je Reding.

U 2012. godini od ukupnog broja novih poduzetnika žene su činile samo 31% populacije koja se odlučila za poduzetništvo, dok u ukupnom broju zaposlenih žena, samo 10% čine žene poduzetnice.

– U istočnim i postkomunističkim zemljama kreativnost žena desetljećima je potiskivana, stoga moramo probuditi svijest i mentalitet žena kako bi žene postale svjesne da su ravnopravni sudionici javnog i poduzetničkog života. Zato moramo osigurati poticajno – edukativno okruženje kako bi se više žena odlučilo za poduzetništvo gdje su njihove ideje i kreativnost jednako cijenjene - kazala je Šuica.

Više informacija

  • Izvor: Večernji list
  • Foto: Pixsell