Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Rujan 2013

Portal Oko: Dubravka Šuica otvara Europski ured u Dubrovniku

Dubravka Šuica (HDZ), članica Europskog parlamenta, u ponedjeljak otvara svoj Europski ured u Dubrovniku na adresi Petilovrijenci 2 te tom prilikom organizira druženje s novinarima i građanima.

Sjedišta rada europskih zastupnika nalaze se u Bruxellesu, Strasbourgu, Luxembourgu, Zagrebu te u njihovim izbornim jedinicama, a ovo je prvi put da se otvara i ured u Dubrovniku. Europski parlament obnaša tri ključne funkcije: donosi zakone, vrši nadzor nad radom Europske komisije te usvaja proračun Europske unije.

"Kao vaša zastupnica sudjelujem u obnašanju navedenih funkcija koje pak neposredno utječu na svakodnevni život građana Europske unije. Relevantnost djelovanja Europskog parlamenta za svakodnevnicu europske javnosti najbolje se ogleda kroz odlučivanje o pitanjima poput zaštite potrošača, okoliša, prijevoza, obrazovanja, kulture i zdravlja, vanjske politike i ravnopravnosti spolova.

Prigodom sudjelovanja u donošenju takvih odluka, nastojat ću što vjernije i učinkovitije zastupati interese i potrebe, kao i prezentirati probleme i promicati razvojne ambicije Dubrovnika i okolice u korist boljitka lokalne zajednice na svim razinama.

Uspješnost europskih zastupnika, pa tako i moja, u mnogome ovisi i o kvaliteti komunikacije s pojedincima i institucijama koje predstavljaju. Utoliko smatram nužnim uspostaviti i kontinuirano njegovati kvalitetan suradnički odnos", najavila je Šuica razloge otvaranja ureda u Dubrovniku.  

Više informacija

  • Izvor: Portal Oko
  • Foto: Portal Oko