Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Listopad 2013

Portal Oko: Šuica: Žene su dobitak za gospodarstvo

Žensko poduzetništvo postalo je jaka pokretačka sila u današnjem gospodarstvu, u korporativnom svijetu te u malim i u srednjim poduzećima. U ovoj teškoj financijskoj situaciji s kojom se Europska unija trenutno nosi žene su spremne preuzeti odgovornost te su sposobne preuzeti izazove i rizik na sebe i uspješno se nositi s današnjim izazovima u gospodarstvu.” izjavila je Dubravka Šuica na Kongresu u organizaciji Žena Europske pučke stranke i Žena Europske unije koji se održava u Varšavi.

Današnji Kongres, na kojem kao potpredsjednica žena Europske pučke stranke i članica Europskog parlamenta sudjeluje i Šuica održava se na temu „Žene i poduzetništvo”, te se raspravlja o gospodarskim temama s vodećim poduzetnicama iz različitih gospodarskih sektora i sa ženama iz svijeta politike, znanosti i civilnog društva.

„Žene je potrebno aktivnije uključiti u poduzetništvo. Iako je udio žena u ukupno radno aktivnom stanovništvu 45,5%, tek ih je 32,8% na rukovodećim pozicijama premda su mnoga istraživanja pokazala da je udio žena ima izravan pozitivan utjecaj na poslovanje tvrtki. U trenutnoj gospodarskoj situaciji u kojoj se Europa nalazi bilo bi nerazumno ne iskoristiti taj potencijal,” rekla je Šuica. 

Više informacija

  • Izvor: Portal Oko