Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Listopad 2013

Postal Oko: Zastupnici EP u Mostaru podržali borbu Hrvata u BiH za jednakopravnost

Danas je u Mostaru održana prva od tri planirane tribine na temu “Europska unija – potencijali i mogućnosti”, u organizaciji HDZ-a BiH. Kako je u izjavi kazala međunarodna tajnica HDZ-a BiH Željana Zovko, planirane tribine u Mostaru, Kiseljaku i Orašju dio su zajedničke strategije HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske, predstavljanja Hrvata iz BiH u Europskom parlamentu.

Na spomenutoj tribini predstavljen je rad zastupnika i zastupnica HDZ-a RH u Europskom parlamentu, te su pružene informacije o radu u Europskom parlamentu, klubu zastupnika Europske pučke stranke, ali i o mogućnostima korištenja kohezijskih i strukturnih fondova Europske unije. “Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu već su svojim zalaganjem i pitanjima u toj instituciji pokazali da se brinu o potrebama Hrvata u BiH i da ih podržavaju u njihovoj borbi za ustavno-pravnom jednakopravnosti i u njihovoj borbi za pravo na jezik i obrazovanje na hrvatskom jeziku”, kazala je Zovko.  

Kada su u pitanju fondovi EU, ona je dodala, kako je to jedan od najvažnijih mehanizama kojima se može pomoći Hrvatima u BiH da tu ostanu. Nakon današnjeg skup u Mostaru, tribina “Europska unija – potencijali i mogućnosti” održat će se večeras u Kiseljaku, te u subotu, 19. listopada, u Orašju.

Više informacija

  • Izvor: Postal Oko
  • Foto: Portal Oko