• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Petak, 05 Travanj 2019

tportal.hr: HDZ utvrdio kandidate za Europski parlament, evo tko je sve na listi i što je u stranačkom programu za euroizbore

Tportal doznaje imena s liste HDZ-ovih kandidata za Europski parlament. Lista je jednoglasno potvrđena na sastanku Nacionalnog vijeća stranke, održanog u poslijepodnevnim satima. Sam program HDZ-a za europske izbore utvrdio je Središnji odbor

Predsjedništvo stranke predložilo je, a Nacionalno vijeće potvrdilo listu koju predvodi Karlo Ressler, savjetnik premijera Plenkovića i autor programa HDZ-a za europske izbore, a slijede europarlamentarka Dubravka Šuica, saborski zastupnik Tomislav Sokol, europarlamentarka Željana Zovko, saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, asistentica Andreja Plenkovića iz Bruxellesa Marijana Balić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, državna tajnica u ministarstvu prometa Nikolina Brnjac,šef regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan Brodsko-posavski Danijel Marušić ipomoćnik glavnog tajnika Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir Stjepan Adanić.

Pogledajte kako je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenkovićpredstavio kandidate i program, te obraćanje samih kandidata Resslera i Šuice.

 

Andrej Plenković poručio je, po okončanju svih današnjih sjednica, da usvojeni program, 'Hrvatska za generacije', sadrži sve ključne političke ciljeve koje HDZ želi ostvariti u mandatu idućeg saziva Europskog parlamenta (2019.-2024.) i da taj program pozicionira Hrvatsku kao najmlađu članicu EU-a koju se respektira zahvaljujući, između ostalog, i doprinosu hrvatskih europarlamentaraca.

HDZ-ov program, naveo je Plenković, ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa.


Za Karla Resslera (29) Plenković je rekao da je 'vrlo angažiran na svim ključnim pitanjima realizacije ciljeva Vlade i stranke'. 'Želimo poslati poruku mladima da svojim znanjem, radom, vještinama i javnim angažmanom, mogu, ako su kvalitetni, doći u poziciju da preuzimaju krupnu političku odgovornost', rekao je Plenković.

Ressler je zahvalio na povjerenju, poručivši da je to za njega veliki izazov, s obzirom da je rođen nekoliko mjeseci nakon osnivanja HDZ-a. Ipak, vjeruje da može prezentirati i predstaviti svim hrvatskim biračima program HDZ-a za iduće petogodišnje razdoblje, uključujući konkretne politike po sektorskim područjima. 'Imamo odgovore na sve izazove s kojima se suočavamo', rekao je Ressler.

Podsjetimo, Karlo Ressler savjetnik je premijera Plenkovića i HDZ-ov koordinator izrade programa za europske izbore. Njega je za kandidata za europske izbore predložila Mladež HDZ-a.

 

 

Ressler je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (YEPP). Rođen je i odrastao u Zagrebu gdje je s izvrsnim uspjehom završio pravni studij. Radio je kao asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i asistent zastupniku Plenkoviću u Europskom parlamentu. Posljednju godinu fakulteta završio je u Engleskoj, a u Njemačkoj završava doktorat o trgovanju ljudima. Prošle je godine vodio Radnu skupinu za izradu novog modernog Statuta HDZ-a, a koordinirao je izradu programa HDZ-a za europske izbore. Oženjen je odvjetnicom Karlom Ressler s kojom ima dvoje djece.

Tomislav Sokol saborski je zastupnik koji u intervjuu tportalu prije nešto više od mjesec dana nije htio otkriti hoće li biti na listi, ali je naglasio da HDZ kao stožerna stranka predstavlja najšire slojeve hrvatskog društva, skupine i regije te zbog toga ima i najveću širinu potencijalnih kandidata. 'Svakako će lista biti kvalitetna, a hoću li ja biti na njoj, to ćemo vidjeti', kazao je tada Sokol.

Saborska zastupnica Sunčana Glavak bivša je glasnogovornica Vlade, koju je za europarlamentarku predložio HDZ Međimurske županije, kao i Predsjedništvo HDZ-ove Zajednice žena 'Katarina Zrinski'.

 

Dubravka Šuica, kao jedna od najaktivnijih europarlamentarki, mogla bi se naći na listi, dok je neizvjesno hoće li se tamo pojaviti i ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, za koju se spekuliralo da bi je HDZ volio vidjeti u Europskoj komisiji, ali su joj naštetili afera Mercedes, prometna nesreća i slučaj s vozačkom dozvolom.

Spekuliralo se da bi se na listi mogla naći i Marijana Petir, bivša HSS-ovka, također aktivna europarlamentarka, pod uvjetom da uđe u HDZ. Ona je, međutim, za tportal poručila da je nezavisna zastupnica i da svoj status nije promijenila.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hdz-utvrduje-listu-za-europski-parlamet-plenkovic-sve-cete-cuti-foto-20190405

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam