Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Studeni 2019

(VIDEO) Dnevnik.hr: Prvi potezi potpredsjednice Europske komisije: Dubravka Šuica otkrila kojim će se temama baviti

Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, zadužena je za konferenciju o budućnosti Europe koja bi trebala pokazati kakvu EU žele njezini građani. Šuica je kazala da je cilj konferencije doći što bliže građanima.

Dubravka Šuica za Dnevnik Nove TV u Bruxellesu je otkrila više o Konferenciji za budućnost Europe, ali i drugim temama kojima će se kao potpredsjednica baviti.


''Cilj je doći što bliže građanima, razgovarati s građanima, ne samo u glavnim gradovima nego i udaljenim regijama, otocima, brdskim regijama. Ja vjerujem da ćemo čuti, osluhnuti kroz tu konferenciju, što građani žele, njihove probleme, njihove brige i njihove možda ideje, koje ćemo kasnije implementirati kroz legislativni postupak Europske komisije i pretvoriti ih u opipljive politike. Zapravo to je cilj.

Naravno, puno tu još ima zadataka, kao što je Europski socijalni stup. Tu je i problem starenja, problem kako uskladiti život, rad i obitelj.

Ono što će mi biti posebno drago, i što sam uvijek držala na vrhu mojih poslova kao političarke, bila je briga za djecu. Tako da ću provoditi europsku direktivu, odnosno garanciju za djecu. Želimo da djeca uživaju sva prava koja im pripadaju. Na kraju, to je ta naša budućnost, dakle krug se zatvara'', kazala je Dubravka Šuica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Video sadržaj