• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
05 Travanj 2019

(VIDEO) Predstavljanje liste: Ovi izbori bitka su za smjer zemlje - Uvjereni u još jednu pobjedu, gradimo uspješnu Hrvatsku u snažnoj Europi!

 

(VIDEO) Nakon sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković predstavio je pobjedničku listu HDZ-a i ključne smjernice Programa za EU izbore „Hrvatska za generacije“.

 

- Naš program ima pet poglavlja koja sadrže sve ključne političke ciljeve koje HDZ želi ostvariti u mandatu idućeg saziva Europskog parlamenta - Uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, Demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te Sigurna i globalno snažna Europa. Uvjereni smo u još jednu pobjedu HDZ-a. Ovi izbori su izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja te onih koji niti znaju, niti išta konkretnog mogu ostvariti.

Samostalno & odvažno!

Istaknuo je da HDZ na izbore izlazi samostalno, ali da ćemo ponovno surađivati s HDZ-om BiH. Dodao je i da su lista i Program jednoglasno utvrđeni i usvojeni na svim nadležnim stranačkim tijelima.

- Program pozicionira Hrvatsku kao najmlađu članicu EU, ali i članicu koju se respektira, koja se ekonomski razvija i koja zahvaljujući politici Vlade, aktivnostima Hrvatskog sabora i doprinosima zastupnika u EP-u lovi korak u smislu stupnja razvijenosti sa zemljama srednjoistočne Europe koje su u EU-u puno duže od nas.

Nastavljamo s postignućima!

Predsjednik Plenković kazao je da nastavljamo s postignućima zacrtanima u programu Vlade RH i HDZ-a.

- Sa sigurnosnog aspekta, želimo odraditi sve što je potrebno za članstvo u Schengenu te ćemo i dalje čvrsto čuvati našu granicu i granicu EU-a od ilegalnih migracija. Nakon vraćanja pak investicijskog kreditnog rejtinga Hrvatskoj i izlaska iz procedure prekomjernih makroekonomskih neravnoteža, HDZ će nastaviti uspjehe na gospodarskom i socijalnom planu kako bi RH idućih godina bila spremna za uvođenje eura.

Govoreći o pozitivnim utjecajima članstva u EU, poručio je da će Pelješki most ostati trajni spomenik na prvih sedam godina članstva EU".

Snažna poruka mladima

Predsjednik Plenković ukratko je predstavio sve kandidate s liste, a tako i njenog nositelja - mladog Karla Resslera:

- Potpredsjednik je Mladeži EPP-a, moj suradnik i savjetnik nekoliko godina, pravnik, angažiran na ključnim pitanjima realizacije programa Vlade i aktivnostima u stranci. Primjerice, vodio je Radnu skupinu za izradu novog Statuta HDZ-a i koordinirao izradu Programa za europske izbore „Hrvatska za generacije”. Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost. Siguran sam da će Ressler to veliko povjerenje i opravdati!

Spoj mladosti & iskustva, Vukovar, Hrvati iz BiH

Na drugom mjestu liste sadašnja je voditeljica Delegacije HDZ-a u EP-u Dubravka Šuica, slijedi saborski zastupnik dr. sc. Tomislav Sokol, predavač na Katoličkom sveučilištu, a na četvrtom je zastupnica u EP-u Željana Zovko, predstavnica naših sunarodnjaka iz BiH.

Peta na listi je saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, a slijedi je zastupnica iz Vukovara Marijana Balić.

Dalmacija, Slavonija, general HV-a

Sedmi na listi je šibensko-kninski župan Goran „Oba dva su pala!“ Pauk, a slijede državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije i maloljetni dragovoljac Domovinskog rata Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, brodsko-posavski župan Danijel Marušić te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a i general HV-a Stjepan Adanić.

RESSLER: Imamo odgovore na sve izazove!

Nositelj liste Karlo Ressler kazao je da se s ovakvim programom i ovakvom listom HDZ može predstaviti članovima i biračima u svim dijelovima Hrvatske.

- Lista je kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji ćemo kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imamo odgovore na sve izazove. Uvjeren sam da ćemo biračima pokazati kolika je razlika između odgovornosti, znanja, sposobnosti i kompetencije s jedne strane, i svih drugih - suprotnih karakteristika - s druge strane.

ŠUICA: pobijedit ćemo i - treći put!

Iznimno sam zadovoljna što su među prvih 6 kandidata čak 4 - kandidatkinje! A među prvih 8 - 5 žena! U HDZ-u i politici već sam 30 godina, učlanila sam se otprilike u dobi u kojoj je sada naš nositelj Ressler, i često su se znali zaklinjati da „na mladima svijet ostaje“. Ali, bila je to nerijetko samo parola. No ovaj je HDZ tu izreku i oživotvorio - zbog čega sam presretna! Sa zadovoljstvom ću svojim iskustvom i iz stranke i iz dva mandata u Europskom parlamentu pomoći našim mlađim članicama i članovima! HDZ je na EU izborima pobijedio i 2013. I 2014. godine, a pobijedit ćemo i - treći put!

Poslijednja izmjena dana 09-04-2019

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam