• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Subota, 10 Svibanj 2014

Dnevnik.ba: Rješavati probleme Hrvata u BiH i kroz Europski parlament

Rješavati probleme Hrvata u BiH i kroz Europski parlament
 
Poslane poruke o važnosti izbora zastupnika u Europski parlamen
 
Sinoć je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održan Središnji predizborni skup kandidata HDZ-ove koalicije (HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HDS, ZDS) za Europski parlament. Svojim stranačkim kolegama, članovima i simpatizerima obratili su se i svoj program predstavili Ivan Sablić, Dubravka Šuica, Marijana Petir, Ruža Tomašić, Ivan Tepeš i Željana Zovko kandidatkinja HDZ-a BiH na listi HDZ RH za EU parlament. 

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, glavnim tajnikom Vladom Džoićem, dali su potporu svim članovima HDZ-ove koalicijske liste za Europski parlament, posebno Željani Zovko, kandidatkinji HDZ-a BiH na listi HDZ RH za EU parlament. 

Simbolično, na dan Europe, 09. svibnja., i HDZ-ova koalicijska liste za Europski parlamant, predstavila se u Mostaru na središnjem predizbornom skupu, prije toga su bili u Tomislavgradu, a već 10. svibnja obići će i svoj program predstaviti u Žepču i Kiseljaku. Nazočne je u ime domaćina pozdravio Slađan Bevanda predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar i rekao:“ Na današnji dan prije 64. godine Robert Schuman, je učinio odličan korak ka onome što je EU danas, pozvao je Europu na ujedinjene, kako rat ne bi bio moguć, a kako bi došlo do globalnog širenja mira i prosperiteta... HDZ BiH je ponosan što će večeras ovdje u Mostaru, zajedno s HDZ-om RH i koalicijskim partnerima biti dio pobjedničke koalicije nakon izbora 25. svibnja“. 

Predizborni skup svojim govorom, otvorio je predstavnik HDZ-ove koalicije za iseljeništvo Ivan Sablić, koji je rekao da je ovo najkompletnija lista na kojoj se nalaze osobe koje će predstavljaljati hrvatske građane u Europskom parlamentu.Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice HSP dr. Ante Starčević, 8. Kandidat na listi broj 6, u svom govoru je rekao, predstavnici koji su do sada bili u Europsko parlamentu, Ruža Tomašić i Dubravka Šuica, posebno su se dokazale svojom aktivnošću. Bitno je da su se pokrile sve teme vezane za Hrvate i hrvatski narod.

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, u svom govoru je rekla: „Razgovarajući sa ljudima na terenu, po cijeloj BiH, zapravo sam se upoznala s pravim i istiskim problemima ovih ljudi u BiH. Još nas uvijek nema dovoljno u EU parlamentu da rješimo sve probleme, ali idemo polako korak po korak, a to će mo pokazati i na ovim izborima, kada porazimo Kukuriku koaliciju, i prođemo svih jedanaest sa liste broj 6 u EU parlament“.

Marijana Petir je u svom govoru je naglasila kako je važno da se u Europi čuje glas Hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine, važno je da čuju kako se Hrvatskom narodu u BiH čini nepravda, nije pravedno to što se visoki predstavnik diže iznad zakona i ustava, diže se iznad hrvatskog naroda. Govorila je o važnosti obitelji, ljudskom dostojanstvu. Rekla je da zna koliko je teško Hrvatima u BiH, „ali svoj ponos nikad nemojte dati“, poručila je Petir.

„Drago mi je da smo večeras ovdje s vama u ovom Domu kulture, drago mi je da mogu s vama podjeliti dosadašnje iskustvo u EU parlamentu u proteklih 10 mjeseci... znam da vas zanima Hrvatska, i da je Hrvatskoj dobro, ali sam uvjerena da vas više zanima Bosna i Hercegovina i da je u njoj dobro i ugodno za živjeti. Kandidati HDZ RH došli su ovim skupovina i tribinama po Bosni i Hercegovini podržati Željanu Zovko, da postane zatupnica Hrvata iz BiH u EU parlamentu, a vi joj možete pomoći na taj način što će te u što većem broju izaći na izbore 25. svibnja“, zaključila je Šuica.

Na kraju predstavljanja kandidata za EU parlament, Željana Zovko, kandidatkinja HDZ BiH na listi HDZ RH, je kazala, kako je obilazeći javne tribine i skupove po Hrvatskoj upoznala ljude koji su svojim podrijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali su silom prilika i raznim događanjima morali napustiti svoje domove. Kazala je da nije predstavnica Hrvata iz Mostara, ili Hercegovine, ona predstavlja sve Hrvate iz Bosne i Hercegovine, bez obzira gdje se oni nalazili. Borba za prava Hrvata u BiH, moraju se završiti kroz EU parlament, EU komisiju, jer je odavno borba s tenkovima prošlost, koja se ne smije ponoviti. Na izborima 25. svibnja odlučujemo tko će nas predstavljati u Europskom parlamentu, samo o našem glasu ovisi kakav će biti hrvatski glas u Europi. Aktivirajte svoj glas za Europu. Hrvatice i Hrvati iziđite na izbore i glasujte za pobjedničku koaliciju pod vodstvom HDZ RH.

 

http://www.dnevnik.ba/tagovi-tema/politika/rje%C5%A1avati-probleme-hrvata-u-bih-i-kroz-europski-parlament

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam