• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Subota, 17 Svibanj 2014

Braniteljski portal: Karamarko: 'HDZ je najjača stranka. Dok sam ja predsjednik ove stranke nitko se politikom neće koristiti za osobno bogaćenje

Karamarko: 'HDZ je najjača stranka. Dok sam ja predsjednik ove stranke nitko se politikom neće koristiti za osobno bogaćenje VIDEO

Sabor HDZ-e

Kukuriku koaliciju Čuljak naziva "kvazisocijaldemokratskom", nesposobnom i onom koja nas je uspjela unazaditi i odgovorna je za nikad lošiju gospodarsku situaciju.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas na stranačkom Saboru da će za tjedan dana HDZ pobijediti na izborima za Europski parlament (EP) i da je to prvi korak prije pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima kako bi se zemlja izvukla iz gospodarske krize te iskorijenilo siromaštvo i bijeda.

"Pobjedit ćemo jer, za razliku od sadašnje vlasti, mi u HDZ-u domoljublje u 21. stoljeću doživljavamo kao borbu za svako radno mjesto, za svaku investiciju, za iskorjenjivanje siromaštva i bijede", kazao je Karamarko pred oko šest tisuća članova stranke iz zemlje i inozemstva, saborskih zastupnika, gostiju, predstavnika koalicijskih partnera iz HSS-a, HSP-a dr Ante Starčević, BUZ-a, HDS-a i ZDS-a u Dvorani "Dražen Petrović".

Sabor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), na kojemu su se pred izbore za Europski parlament predstavili stranački kandidati, održan u zagrebačkoj Košarkaškoj dvorani "Dražen Petrović".

Odana je počast minutom tišine svim poginulim hrvatskim braniteljima  za Domovinu kao i prvom hrvatskom predsjedniku Dr. Franji Tuđmanu.

Na početku Sabora HDZ-e odsvirana je i nacionalna himna, te himna EU Oda pobjede, koju je izvela poznata violečilistica Ana Rucner.

Na Saboru, kojem je nazočilo oko šest- sedam tisuća članova stranke iz zemlje i dijaspore, govorili su predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta Elmar Brok, potpredsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak te HDZ-ovi kandidati za EP - Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier, Ivica Tolić, Željana Zovko te Ivan Sablić.

Predsjednik i vodstvo stranke nazočni su pozdravili velikim pljeskom i odobravanjem, uz glazbenu pratnju klape "Cambi" iz Kaštel Kambelovca koja je izvela svoju poznatu pjesmu "Do pobjede".

- Još samo koji dan dijeli nas od treće u nizu pobjede, kazao je Čuljak i dodaje poruku građanima: da je HDZ najsnažnija stranka u Hrvatskoj, te da je HDZ "spreman preuzeti odgovornost za vođenje države, na dobrobit sviju građana".

Kukuriku koaliciju Čuljak naziva "kvazisocijaldemokratskom", nesposobnom i onom koja nas je uspjela unazaditi i odgovorna je za nikad lošiju gospodarsku situaciju. "Pozivamo ih da polože računa pred hrvatskim narodom na izborima".

Tomislav Čuljak je najavio, uz vijest da su lideri HSS-a i HSP AS, Hrg i R. Tomašić na Bleiburgu, da će, nakon pobjede HDZ vratiti pokroviteljstvo nad komemoracijom na Bleiburgu.

- Hrvati vjeruju da imaju pravo da budu isti ako i drugi narodi u BiH. Već 20 godina traje šutnja o gubitku naših prava u BiH, o tome šute i u RH, zašto, zašto nas se stidite, pa mi smo ono najbolje što Hrvatska ima - rekla je Zovko i dobila žestoli pljesak. Dodala je da Hrvati moraju ostati u BiH i biti ravnopravni, no da su sada narod drugog reda u Federaciji, a trećega u Republici Srpskoj.

Kaže i da im je dosta da se o Hrvatima i HVO-u u BiH govori u kontekstu ratnih zločina.

- Nazivaju zločinom nešto što je bila samo - samoobrana - kazala je.

Zovko se zahvalila Tomislavu Karamarku i Milijanu Brkiću jer su shvatili da Hrvatima u BiH ne treba da itko nastupa u njihovo ime, i govori umjesto njih.

Joseph Daul, šef Europučana pozdravio je s posebnim uvažavanjem hrvatske branitelje koji su vlastitom krvlju omogućili da imamo Hrvatsku, za što je dobio veliki aplauz.

Daul je pozvao mlade da svaki povede na izbore barem 40-tak drugih, jer je izlaznost na euroizbore preslaba. Suprotstavio se i ideji socijaldemokrate Schulza o skidanju križeva posvuda, te da se "njegova majka okreće u grobu jer je bila velika vjernica".

- Želimo sigurnu i prosperitetnu Europu, uz zaštitu svih demokršćanskih vrijednosti, kazao je i objasnio cilj:

- Želimo Europu rasta, novih tehnologija i energetske neovisnosti. Optužio je Daul i "socijaliste koji su nas sve prekomjerno zadužili". Uputio je i poziv svima da glasaju za HDZ koji ima "fantastične" zastupnike u Europarlamentu.

Pročitan je i pozdrav Viktora Orbana, mađarskog premijera, potom i pismo Jeana Clauda Junckera, Popularne "Singrlice" izvele su, potom "Moju domovinu". Na kraju skupa, stigao je red i na govor predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, kojega je dvorana dočekala s gromkim pljeskom i skandiranjem"HDZ, HDZ".

Pogledajte VIDEO sa sbora HDZ-e

http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/Drustvo/Karamarko-HDZ-je-najjaca-stranka.-Dok-sam-ja-predsjednik-ove-stranke-nitko-se-politikom-nece-koristiti-za-osobno-bogacenje-VIDEO

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam