• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Subota, 17 Siječanj 2015

Dalmacija news: Karamarko u Splitu: Spremni smo za dolazak na vlast

Predsjednik HDZ-a u Splitu je na proslavi 25 godina osnutka stranke u gradu pod Marjanom najavio izdavanje opsežnog ekonomskog programa i kataloga s projektima kojima će se "napadati" EU fondovi
 
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upotpunio je svečanost obilježavanja 25 godina osnutka Hrvatske demokratske zajednice u gradu pod Marjanom – dvorana hotela Atrium bila je ispunjena do posljednjeg mjesta nacionalno poznatim i važnim članovima te stranke (dopredsjednica Dubravka Šuica, predsjednik zajednice utemeljitelja Milan Kovač,brojni saborski zastupnici, predsjednici gradskih kotareva,...), ali i "običnim" članstvom te koalicijskim partnerima...
 

Karamarko je medijima prije samih govora komentirao aktualna politička (ali i ekonomska, prvenstveno stanje oko švicarskog franka) događanja.

 

- U 12 sati naši će stručnjaci ponuditi rješenja na tiskovnoj konferenciji, slažemo se da je to udar na standard naših građana koji su se obavezali na tu švicarsku kamatu. Treba se rješavati problem, više faktora mora biti uključeno, država mora intervenirati, dakle i Vlada i HNB i banke moraju pomoći i svako će se nečega morati odreći. Ono što je bitno da amortiziramo veliki udar na standard građana, jer ovo je katastrofa. Po tisuću kuna je ljudima porasla rata! Mi tražimo da se građani rasterete ovog udara, moramo štititi naše građane!

 

Kao i svi nastupi gospodina Milanovića, u nedostatku prezentiranja svojih uspjeha i dobrih stvari koje je načinio za ovu državu, potpuni gubitnik pribjegava jednoj drugoj taktici, a to je agresija. Mislim da on po cijele dane vježba kako se opravdati za neuspjeh, kako svoj poraz pretvoriti u pobjedu. Već tri godine kako je na vlasti, a mi ne osjećamo ništa pozitivno, dapače. Jučer je govorio, zamislite koja besramnost, o tome da je nezaposlenost pala – jest, na vrlo jednostavan način; 50 tisuća ljudi je iselilo iz Hrvatske! Na taj način će nezaposlenost za par godina, ako će oni ostati na vlasti, biti – nula. Oni nije ozbiljan sugovornik nikome. Svaki dan koji provede na vlasti je šteta za Hrvatsku. Od prvog dana kad sam postao predsjednik HDZ-a bio sam otvoren za razgovore, međutim s kime razovarati?! S onima koji su upropastili Hrvatsku, koji nemaju rješenja za izvući Hrvatsku iz problema, koji nisu htjeli Hrvatsku? Stalno ponavljam, svaki dan koji prođe dok su na vlasti je šteta za Hrvatsku. Ajmo se sjetiti što su dobroga napravili. Hvala Bogu, rješili smo se gospodina Josipovića, rješit ćemo se i njih - komentirao je i poziv premijera "na razgovor".

 

Smatra da izjava novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o "Srbima kao političkim znači da su Srbi "nacionalna manjina koju mi izuzetno rešpektiramo" i koja ima sva prava koja imaju nacionalne manjine u Europi, ali oni imaju domovinu koja se zove Republika Hrvatska i u tom smislu su oni "politički Hrvati" te da treba dobro slušati što se govori.

 

- Mi radimo naš program s minhenskim institutom CESifo (za ekonomske studije, op.a.), jedan od najboljih instituta u Europi, nekoliko njihovih stručnjaka zajedno s našim rade na izradi programa koji će biti gotov u svibnju ili početkom lipnja. Uostalom, HDZ je pripremila katalog s 50-ak projekata s kojima će "napadati" europske fondove, prema tome spremni smo za dolazak na vlast i bolje je da ne dolazimo na vlast s rukama u džepovima kao što je to učinio Milanović i njegovi pačići. - najavio je Tomislav Karamarko.

 

A protokolarni dio je započeo govorom Petra Škorića, predsjednika gradskog HDZ-a i domaćina skupa koji je pozdravio sve okupljene (kao i sve hrvatske branitelje, posebno branitelje 100-postotne invalide u Savskoj) te naglasio da se "i kad je bilo najteže nisu prepustili letargiji, već prateći naslijeđe dr. Franje Tuđmana kakva treba biti Hrvatska za koju smo se borili i za koju su mnogi poginuli – snažna, gospodarski jaka i na ponos svakom dobronamjernom Hrvatu".

 

Zato smo posljednje vije godine okrenuli novu stranicu i krenuli putem obnove i unutarstranačkog jačanja. Znali smo kako jedino obnovljena i jaka Hrvatska demokratska zajednica može Hrvatskoj i svim našim ljudima, svim hrvatskim građanima, vratiti optimizam.

 

Jačanjem naših stranačkih aktivnosti želimo širiti optimizam i zajedništvo i razotkrivati nesposobnost i narav aktualne vlasti koja širi demagogiju i podjele u našem narodu. To je potpuno promašena vlast koja je prevarila birače i koja je zemlju dovela do ruba ponora! A ovu gradsku upravu, dragi prijatelji, koja luta od nemila do nedraga, i nema stava o ničemu, jer danas govore jedno, sutra drugo, prekosutra treće..., najbolje bi bilo i ne spominjati.

 

Jedini im je "uspjeh" što su najvjernija kopija Milanovićeve vlade... Imamo gradonačelnika i gradsku upravu koji ne znaju kuda bi i što će sa Splitom. Split je zapostavljen, ova vlast ga zaobilazi i marginalizira u gospodarskom, kulturnom, sportskom i svakom pogledu. Umjesto najavljene decentralizacije i jačanja lokalnih zajednica ova vlast na djelu provodi potpunu centralizaciju, a posljednji takav slučaj je nepotrebni paralelizam oko imenovanja ravnatelja Splitskog ljeta, što je osudila cjelokupna kulturna javnost! Apsurdno je da Grad Split kao osnivač Splitskog ljeta ne imenuje ravnatelja, već to čini Ministarstvo. Pa to je strašno! - između ostalog se Škorić u svom govoru osvrnuo se i na poteze splitskog gradonačelnika Baldasara, najavivši također nastavak pobjedničkog niza i na predstojećim parlamentarnim izborima "za dobrobit Splita i naše Hrvatske".

 

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/g4mu-karamarko-spremni-smo-za-dolazak-na-vlast#/clanak/g4mu-karamarko-spremni-smo-za-dolazak-na-vlast

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam